Här är Metros nya nyhetschefer

Här är Metros nya nyhetschefer

Metro fortsätter att satsa på stark egen nyhetsjournalistik. Nu har två nya nyhetschefer utsetts: Karl Enn Henricsson och Linnea Johansson.

Linnea Johansson och Karl Enn Henricsson började på Metro 2017. Linnea har en bakgrund från Sveriges Radio och är specialiserad inom granskande politik- och samhällsjournalistik. Under 2018 har Linnea Johansson arbetat som valredaktör med huvudansvar för den politiska bevakningen i Metro, som fått stort genomslag.

– Det känns himla kul att bli nyhetschef på Metro. Vi har en väldigt kreativ och ambitiös redaktion som jag tror mycket på. Jag ser fram emot att vara med när vi tar fram egna, spännande nyheter framöver. Vi ska jobba tillsammans för att göra vår journalistik ännu bättre, både på webben och i papperstidningen, säger hon.

Karl har tidigare arbetat på Expressen som kriminalreporter. Vid Metro har han grävt fram en rad uppmärksammade fall. Till exempel det så kallade Fittjafallet, där tio män misstänktes för en gruppvåldtäkt. För det belönades han med utmärkelsen “Årets journalist” på Metro.

– Det känns självklart mycket bra att gå upp som nyhetschef. Metro är inne i en väldigt offensiv fas, inte minst vad gäller nyhetsarbetet. Och jag kommer fortsätta arbeta med att ta Metro till en ännu högre nivå med egna, tunga nyheter, säger han.

– Karl och Linnea är två oerhört kompetenta journalister. Genom sina specialkompetenser kompletterar de varandra väldigt väl. Tillsammans med nyhetsredaktionen kommer de ska skapa journalistik som gör avtryck, säger Thomas Eriksson, Publisher och ansvarig utgivare.

Metro Media House AB är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *