Metro Native

Ett smart och effektivt sätt att nå reklamtrötta människor

Vi vet, det är som att svära i kyrkan, men det är ju en sanning att långt ifrån alla människor älskar reklam. Bruset har höjts och dagens medvetna konsumenter har en högre reklamintolerans än tidigare. Lyckligtvis finns det – för oss som älskar att föra fram budskap till olika målgrupper – ett riktigt smart och effektivt sätt att nå fram ändå.
intro image

Native advertising är en paketering av kommunikation som skapas för att uppfattas som mer tilltalande och engagerande. Där traditionell reklam har en tydlig direkthet i vad företaget vill sälja, tar Native mer fasta på vad målgruppen är intresserad av. Något annat som utmärker Native är även att man kombinerar användandet av flera olika kanaler, där kundens hemsida/webbshop oftast är en.

Ett innehåll som väcker engagemang

Ditt budskap har målgruppens fulla intresse i 2 min och 30 sek

Native kan antingen vara en egen avskild aktivitet eller en del av en större flerkanalskampanj där man behöver göra något extra för att nå en svårflörtad del av målgruppen. Det vanliga är att man även vid en avskild aktivitet använder en kombination av olika kanaler för att få bästa effekt. Och detta oavsett om målet är att driva trafik till en hemsida/webbshop, få fler sökande till en utannonserad tjänst eller driva besök till en fysisk butik.

Det revolutionerande med Native är att den skapas för att attrahera målgruppens intresse, innan kunden har en köplust. Innehållet upplevs så intressant för läsaren att de i genomsnitt lägger 2 minuter och 30 sekunder på artikeln. Under den tiden har vi möjlighet att rikta intresset från artikelns innehåll till den effekt du vill ska uppnås.

Hur skulle Native fungera för ditt företag?

Med Native advertising når vi fram till er målgrupp via intresseväckande content. Det annonsmärkta materialet, artikel eller video, ligger i det redaktionella utrymmet och tilltalar därför läsaren mer än traditionella annonser.

En första fråga är vilket/vilka ämnen ditt företag vill äga? Vi börjar med att se över ert egna innehåll. Vilka produkter är det ni vill lyfta just nu? Vilka lösningar och behov löser dessa produkter för målgruppen?

  • Våra kommersiella redaktörer skapar ett material med högt läsvärde
  • Ni får en medieplan där det framgår hur vi tänker exponera materialet
  • Artikel/Video publiceras på en av våra plattformar
  • Vårt digitala optimeringsteam ser till att driva trafik till materialet
  • Vi använder oss också av sociala medier där Metro är branschledande
  • I artikeln/videon ser vi till att det finns tydliga länkar till er sajt
  • I slutet av kampanjen får ni en detaljerad analysrapport över kampanjen

Hur mäter man effekten av Native?

Våra KPI:er kan variera från kampanj till kampanj, men det finns vissa parametrar som vi tycker är extra viktiga.

Lästid

Vi skapar material som ger optimerad lästid

CTR

Vi vill givetvis driva så mycket trafik som möjligt till er

Räckvidd

Vi ser till att nå så många som möjligt i er önskade målgrupp

Låt oss hjälpa dig att komma igång

Kontakta gärna oss för att få se fler exempel på vad vi kan göra. En skiss eller mockup kan ge en bra bild över hur ert varumärke kommer att exponeras i våra marknadsledande kanaler.

Vi ser fram emot att få börja berätta er story!

Kreativa teamet,
Metro Native Studio

Case/Inspiration

Metro Native, Metro.se

Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen ville inför valet 2018 lyfta frågor kring hyresrätter och att det behöver byggas fler. Samtidigt ville man belysa problematiken med ”marknadshyror” och fördelarna med Hyresgästföreningens tjänster för hyresgäster runt om i landet.
Hyresgästföreningen jobbar aktivt i hyresgästernas intresse i ett antal olika större och mindre frågor.

Läs mer

Metro Native, Metrojobb

K-Rauta

Syftet med K-rautas rekryteringskampanj var att tillsätta tjänster på 16 olika orter i Sverige, öka föregående års totala antal ansökningar samt hitta relevanta kandidater ”av det rätta virket”.

Läs mer

Metro Native, Metro.se

Kajskjul 8

Kajskjul 8 ville sälja biljetter till komediföreställningen "Pistvakt & Pjäxpistols" som var aktuell i Göteborg och tidigare gick på TV. Lösningen blev ett native-quiz om komediserien och karaktärerna som även geostyrdes i Metros sociala medier, vilket resulterade i 3 360 quizdeltagare.

Läs mer

Intresserad av att veta mer?

Vill du få hjälp med att skapa uppmärksamhet kring ditt varumärke på ett annorlunda sätt? Vill du hitta ett riktigt effektivt sätt att driva trafik till en webbshop eller fysisk butik? Vi finns här för att svara på alla dina frågor om Native, hur det funkar, vad det kostar etc. Allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan, så hör vi av oss så fort vi bara kan.