Nyheter

Metro Esport tar ägandeskap under Dreamhacks presskonferens

”Att Metro arrangerar våra presskonferenser är ett steg i rätt riktning är viktigt för att lyfta e-sporten och spelarna till nästa nivå”.Christoffer Melin, festivalchef DreamHack Europa.

Dreamhack är världens största digitala festival vars kärna och ursprung är LAN-party. Evenemanget är en plattform för esport, kunskap och kreativa tävlingar, musikspel, föreläsningar av spelutvecklare, internet och spelkultur, cosplay, mässdelen DreamExpo och mycket mer.

Nu tar Metro Esport ett större grepp kring bevakningen av denna späckade gaming-helg och presenterar stolt nyheten att det i år kommer att hållas presskonferenser i samband med esportturneringarna under festivalen. Metro Esport kliver in och äger presskonferensen under alla dagar på DreamHack Winter 2017.

Esportsbevakning är vardag för Metro och detta samarbete blir ytterligare ett tydligt ställningstagande för hur Metro ser på esporten.

Metro tror på e-sport. För oss är det framförallt två saker som gör fenomenet e-sport så attraktivt. Det ena är att det är världens snabbast växande idrottsgren. Det andra är att e-sport har en ung prägel på både utövare och följare. Med andra ord – Metro och e-sport passar väldigt bra ihop. När vi passar bra ihop passar även ägandeskapet av Dreamhacks presskonferens väldigt bra ihop! Heja Metro, heja esporten, heja dreamhack! Säger Emelie Westermark, projektledare Metro.

DreamHack är världens största digital festival och arrangerar många av världens största e-sports turneringar live på DreamHack. För oss är det viktigt att låta den nya stjärnorna inom e-sporten och den digitala kulturen att få en naturlig plats i media. Att Metro arrangerar våra presskonferenser är ett steg i rätt riktning är viktigt för att lyfta e-sporten och spelarna till nästa nivå. Säger Christoffer Melin, festivalchef DreamHack Europa.

Metro är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

Tunga profiler i Metros nya eventsatsning

Mediehuset Metro utvecklar ett nytt affärsområde, Metro Events, som arrangerar föreläsningar, konferenser och galor utifrån mediehuset Metros olika bevakningsområden. Först ut blir en konferens om källkritik som går av stapeln på Chinateatern i Stockholm den 21 november.

– Med Viralgranskaren, vinnare av Stora Journalistpriset 2014, har Metro skaffat sig en framskjuten position inom området källkritik, där man under de senaste åren granskat och stuckit hål på ett stort antal virala nyheter. Efter succén med Källkritikens Dag i våras ordnar vi nu en exklusiv konferens som vänder sig speciellt till den som på det ena eller andra sättet arbetar med kommunikation – eller som bara är extra samhälls- och medieintresserad, säger Jenny Hedelin, ansvarig för Metros nya eventstrategi.

Medverkande på Viralgranskaren – konferens om källkritik är bland andra Gunilla Herlitz, tidigare vd Bonnier News och debattören Johan Norberg samt journalisten Jack Werner jämte Metros egna prisbelönta profiler Åsa Larsson och Hugo Ewald. Konferensen leds av komikerduon Rachel Mohlin och Mattias Konnebäck – kända från bland annat det radiosända satirprogrammet Public Service.

– Det ska bli spännande och intressant att medverka på en konferens om just källkritik – ett ämne som är ytterst angeläget just nu. Och då jag tror att humor och satir är ett bra sätt att skapa diskussion och engagemang kring aktuella ämnen vill jag bidra med en rejäl dos nyfriserad perukhumor, säger skådespelaren och imitatören Rachel Mohlin.

Satsningen på Metro Events är en del av den pågående affärsutvecklingen inom Metrokoncernen som tog fart i samband med att Custos klev in som ägare tidigare i år. En omgörning av metro.se, en storsatsning på e-sport och en papperstidning i ny kostym och med tematiserad dagsutgivning är några av nyheterna.

– Genom Metro Events tar Metro-gruppen vara på möjligheten att skapa ytterligare en affär som tar sin utgångspunkt i Metros redaktionella innehåll. Det är med stor tillfredställelse jag ser med vilken fart och energi som mediehuset Metro nu tar form och utvecklas, säger vd Mikael König.

http://viralgranskaren.metroevents.se

Metro är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

METRO LANSERAR SPÄNNANDE REKRYTERINGSKAMPANJ INOM ESPORT

Metro esport och Metrojobb lanserar tillsammans med Challengermode och Liljestrands Fastigheter en rekryteringskampanj med start under måndagen. Syftet med kampanjen är att hitta en passionerad esportare och utvecklare där inte bostadsfrågan får vara ett hinder för drömjobbet!

Läs om tjänsten här: 
www.metrojobb.se/challengermode

Nu finns chans att bli systemutvecklare i en av Sveriges snabbast växande esport-startups, Challengermode, och få en bostad knuten till tjänsten. Challengermode är ett gäng passionerade, hårt arbetande och varmhjärtade gamers, utvecklare och entreprenörer som älskar att bygga produkter och göra affärer. Deras mission är att göra esport lika tillgängligt och enkelt att delta i som vanlig sport. Ingenjörsteamet bygger en webbplattform baserad på .NET med en micro services-infrastruktur. De tacklar intressanta säkerhets-, design-, skalbarhetsutmaningar varje dag.

”Detta är en satsning till våra miljontals läsare som ligger helt i linje med Metros vision framåt. Vi vill kunna tillgängliggöra möjlighet till både anställning och bostadsfrågan och att just bostadsfrågan inte ska kunna sätta käppar i hjulen för en bra rekrytering. Därav den naturliga kopplingen att Metro Jobb och Metro Esport blir avsändare till kampanjen, säger Emelie Westermark Projektledare Metro. 

Metro är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

VINST FÖR SVERIGE – DÅ BJUDER METRO PÅ ANNONSERING

Snart samlas nationen för att heja fram vårt landslag till nästa års fotbolls-VM. Sverige åker till Holland för att säkra åtminstone en play-offplats. Metro går ut med ett erbjudande i världsklass till sina kunder: vinner Sverige mot Holland så bjuder Metro på annonsering.

Holland- Sverige: Sverige är på god väg att få spela en avgörande play-off match för att nå fotbolls-VM nästa sommar. Det som krävs är ett bra resultat i den sista kvalomgången mot Hollad. En vinst garanterar denna play-off oavsett hur det går mot Luxenburg i matchen innan.

Erbjudande: köp ett veckopaket och placera en av annonserna tisdagen den 10/10 i Metro så har du möjlighet att ”Betta på Sverige”. Vinner Sverige mot Holland vinner kunden en vecka med annonsering GRATIS. Vinsten är att kunden erhåller en veckas annonsering (tre införanden) med samma format som kunden bettade med. Först till kvarn för att boka.

”Vi tror Sverige har stora möjligheter att kontra sönder ett pressat Hollad, och därmed vinna matchen” säger Martin Hjorth, försäljningsdirektör på Metro.

Metro är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

METROS VÄSSAR SITT ANNONSERBJUDANDE

Metro förnyar sin layout på sina plattformar både i print och digitalt. Samtidigt erbjuder och förnyar Metro sitt annonserbjudande i tidningen.

Kortfattat så erbjuder Metro sina annonsörer numera att köpa synlighet veckovis i tidningen Metro. Metro har tagit fasta på hur media köps i andra ledande mediekanaler och när det gäller tid för kampanj är vecka ofta en gemensam nämnare.

Vi har lyssnat till våra kunders önskemål om hög räckvidd, Metro associeras ofta med det storstadsmedia där man snabbt kan nå en attraktiv målgrupp med en stor räckvidd, säger Martin Hjorth Försäljningsdirektör Metro.

Från och med den 4 september är Metros erbjudande i print vara att man som kund erhåller 3 annonsdagar inom ramen av en period av sju dagar

Metro inför också begreppen CPM (i detta fall kostnad för 1000 läsare) och frekvens i sitt erbjudande på allvar. Dessa två begrepp används ofta för att jämföra de olika erbjudanden som finns på marknaden. Vi vill med detta göra det lättare för våra potentiella kunder att snabbt skapa sig en bild av hur Metros erbjudande står sig gentemot andra mediaslag.

Metro kommer att revidera bruttopriserna och jobba mindre med rabatter för att återigen underlätta för våra potentiella kunder att jämföra olika mediekanaler och fokusera på värdet man får tillbaka på sin investering. Detta innebär att för många av våra kunder kommer vårt nya erbjudande innebära att man får mer värde för sin investering i Metro. Detta gör vi genom att erbjuda 3 gånger så stor (brutto)räckvidd jämfört med en enskild annons utan att bruttopriset kommer påverkas särskilt mycket.

Vi anser att 3 annonser under en vecka i Metro ger ett balanserat och bra mediatryck. Metro kommer även prissätta sina premiumplaceringar i tidningen lika, dvs sid 3, baksida, sid 7, osv kostar lika mycket. Detta gör vi för att belöna våra lojala kunder som i god tid väljer att annonsera i Metro. Det klassiska begreppet först till kvarn får gälla, säger Martin Hjorth Försäljningsdirektör.

Metro är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

Prisbelönte ekonomijournalisten och författaren Jacob Bursell värvas till Metro

Ekonomijournalisten, författaren och poddaren Jacob Bursell blir ny kolumnist i Metro. Han kommer att dela med sig av sina betraktelser av världsekonomin – men också lära ut ”lite privatekonomiskt bondförnuft”.

Jacob Bursell, 37, har jobbat som ekonomijournalist i flera år och bland annat belönats med grävpriset Guldspaden för granskningen av den svenska revisionsbranschen. Förra året gav han ut boken ”Risk”, som handlar om datoriserad aktiehandel, och i dag tar podden ”Kapitalet” upp det mesta av hans tid. Han driver också projektet ”Make it in Sweden”, en poddradio på arabiska med syftet att hjälpa nyanlända att hjälpa sig själva in i samhället.

Nu blir han kolumnist för Metro och temat blir ekonomi – i en bred bemärkelse.

– Det blir allt från privatekonomi till betraktelser av världsekonomin, entreprenörskap och företagande och kanske lite gnäll på våra politiker, säger Jacob Bursell.

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med värvningen av Jacob Bursell.

– Jacob Bursell är en rutinerad ekonomijournalist med både bredd och spetskompetens. Det känns väldigt roligt att få honom till mediehuset Metro och hans kolumner på tisdagar ser jag bara som början på hans engagemang hos oss, säger Staffan Erfors, chefredaktör Metro.

Metro är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

Metro får en modernare form och tematiseras hela veckan

Idag lanseras nya Metro. Tidningen får en modernare form, ny färg på loggan och tematiseras alla utgivningsdagar.

– Det händer mycket med organisationen på mediehuset Metro. Vi har nya ägare och en ny energi på redaktioner och avdelningar, det vill vi ska märkas i tidningen, säger chefredaktör Staffan Erfors

Fredagstidningen fick relativt nyligen ett formlyft vilket läsarna uppskattade. Den blev tydligare, lite luftigare och mer ordning och reda. 

– De tankarna har vi tagit med oss till hela veckan och vidareutvecklat till en helt ny tidningsform, säger Staffan Erfors.

Den största förändringen är temaindelningen för varje veckodag; från måndag räknat; Karriär, Familj, Mode, Tech och Helg. Varje tema får en tydlig vinjett med puffar i topp på första sidan.

– Vi har även skapat en tydlig nyhetsstart på sidan 4-5. Där är formen lite kraftfullare med mer svärta för att understryka aktualiteten, säger Staffan Erfors.

Logotypen är sig lik men bakgrundsfärgen är ny. Vi bytte färg på Metro.se för några månader sedan och nu följer pappret efter. Den nya färgen är ändå åt det gröna hållet men blir lite piggare och modernare.

– Färgbytet markerar förändring och förnyelse och allt det nya Metro står för, säger AD John Bark.

– Men läsarna kommer också att känna sig hemma i nya Metro. Även om mycket har förändrats och moderniserats har vi utgått från Metros befintliga typsnitt, om än i lite annan mix. Det är lite som att sampla om tidningen typografiskt, säger John Bark.

Tidningens omgörning har skett inhouse med redaktionella krafter till stor del. John Bark har lett formarbetet. I teamet ingår även Niklas Wennergren och Fredrik Tideman.

Metro är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

Metro och Berättarministeriet inleder samarbete

Metro ingår partnerskap med stiftelsen Berättarministeriet för en gemensam satsning att stärka det fria ordet.

 – En övervägande del av Metros spridningsområde på printsidan och våra läsares behov är precis i linje med de personer som Berättarministeriet vänder sig till. Dessutom känns det roligt att som mediehus få bidra och göra konkret samhällsnytta genom samarbetet med Berättarministeriet vars mission om att utveckla och stärka barnens språk är viktig, säger Staffan Erfors, chefredaktör på Metro.

Berättarministeriet är en organisation som driver skrivarverkstäder för barn och unga mellan 8–18 år. Syftet med verksamheten är att på ett lustfyllt och kreativt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet. 

– Berättarministeriet och Metro delar samma värderingar. Metro verkar aktivt för att stärka det kritiska tänkandet och ge fler tillgång till det offentliga och demokratiska samtalet. Tillsammans med Metro kan vi bereda en större plats för barn och unga som bor i Berättarministeriets upptagningsområden och sprida historier och tankar som annars inte skulle höras, säger Dilsa Demirbag Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Redaktionell projektledare för samarbetet är Teresa Stenler, tf redaktionschef på Metro.

– Vi är otroligt imponerade av hur Berättarministeriet jobbar. Vi hoppas att vi kommer kunna göra stora saker tillsammans, och ser fram emot både delade erfarenheter och konkreta samarbeten, säger Teresa Stenler, tf redaktionschef på Metro.

Även Metros marknadsavdelning är engagerad i samarbetet mellan Metro och Berättarministeriet.

– Metro har en stolt tradition av att nå läsare som andra tidningar inte når. Tillsammans med Berättarministeriet blir vi ännu starkare i en av våra viktiga målgrupper, och dessutom tar vi vårt ansvar som en av Sveriges största mediehus att ge röst åt några av dem som annars inte ofta hörs i traditionella medier, säger Karin Österman, marknadschef på Metro.

Metro är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

Metro värvar kriminalreporter från Expressen

Metro har rekryterat kriminalreportern Karl Henricsson från Expressen. Henricsson börjar redan den 1 september.

Rekryteringen är en av två tjänster som Metro nyligen utlyst.

– Karl har under sin tid på Expressen och dessförinnan på TT bevisat att han har en riktig nyhetsnäsa och han är en reporter som inte ger sig när en story blir tuff, säger Metros chefredaktör Staffan Erfors.
– Han har ett imponerande driv och jag ser mycket framemot att få arbeta med honom, säger Staffan Erfors.

Under sin tid på Expressen har Henricsson bland annat bevakat Arbogafallet nära och senast varit drivande i skandalen inom Transportstyrelsen.

– Han kommer att bredda ett redan starkt team av journalister på Metro. Vi är en tidning på uppgång och känner vind i seglet med fortsatta framgångar för vår prisbelönta Viralgranskaren och alla nya satsningar på både print och webb, säger Staffan Erfors.

– Det känns väldigt bra att nu gå över till Metro. Jag kommer bland annat att bidra med att gräva fram fler riktigt bra nyheter för Metro, inte minst inom kriminaljournalistiken. I kombination med chefredaktör Staffan Erfors planer för Metro kommer det bli en offensiv höst, säger Karl Henricsson.

Metro är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

Metro värvar nya krönikörer

Abdullah Miri, tidigare ekonom vid FN-organisationen UNRWA i Damaskus, och riskkapitalisten Johan Staël von Holstein är nya kolumnister i Metro. Abdullah Miri kom till Sverige sommaren 2013 som flykting från Syrien och har sedan dess blivit en av rekryteringssajten Just Arriveds viktigaste influencers med över 80 000 följare.

Abdullah Miri, tidigare ekonom vid FN-organisationen UNRWA i Damaskus, och riskkapitalisten Johan Staël von Holstein är nya kolumnister i Metro. Abdullah Miri kom till Sverige sommaren 2013 som flykting från Syrien och har sedan dess blivit en av rekryteringssajten Just Arriveds viktigaste influencers med över 80 000 följare.

Med motgångar i fokus – Metro Jobb lanserar misslyckandepodden

Metrojobb har lanserat en podcast som vänder upp och ned på framgångssagor och där fokus istället ligger på människors misslyckanden. Idag släpps poddens tredje avsnitt. Metrojobb.se är en av Sveriges största jobbsajter och en del av Metro Media House. Metrojobb erbjuder lediga tjänster, platsannonsering och redaktionell information i form av artiklar om arbetsmarknad, karriärtips och aktuella händelser.

Metro rekryterar Vivi Wallin från Brand Publishing

Metro växlar upp sin satsning inom Native och Content Marketing och rekryterar Vivi Wallin som ansvarig för a ärsområdet. ”Det känns jätteroligt att kliva in i ett nysatsande Metro. Native är ett misshandlat be- grepp idag och för mig blir det viktigt att fokusera på kvalitet, vilket är det enda som leder till långsiktiga intäkter, säger Vivi Wallin i en kommentar”

Metro växlar upp sin satsning inom Native och Content Marketing och rekryterar Vivi Wallin som ansvarig för a ärsområdet. ”Det känns jätteroligt att kliva in i ett nysatsande Metro. Native är ett misshandlat be- grepp idag och för mig blir det viktigt att fokusera på kvalitet, vilket är det enda som leder till långsiktiga intäkter, säger Vivi Wallin i en kommentar”