Om Metro Media House

Metro grundades av tre svenska entreprenörer 1995. Metro var då en av de första kostnadsfria (reklamfinansierade) dagstidningarna i världen. Därefter gick utvecklingen snabbt och tidningen blev den mest lästa i Sverige. Med journalister och korrespondenter över hela världen når idag våra nyheter och berättelser mer än 16 miljoner läsare i 125 städer varje dag. Därmed är Metro också världens mest lästa tidning.

Viljan till förändring och utveckling är något som ligger i våra gener och som sammanfattas i våra ledord: ”Passion for the impossible”. Denna anda har legat till grund för Metro. Under senare år har den utvecklats från ”bara” världens största tryckta tidning till ett fullvärdigt mediehus med en mängd differentierade kanaler.

Vi kallar oss Metro Media House. Inom våra väggar ryms ett imponerande utbud av kanaler och plattformar: Metro tidningen, Metro mode, Metro.se, Metrojobb, Studentkortet samt våra koncept som exempelvis Viralgranskaren, Metro Esport, Metro Hälsa, Metro Pride och Metro Music.

Utvecklingen går nu vidare. Vi kommer att ytterligare öka möjligheterna för våra annonsörer/mediebyråer att skapa relationer och möten mellan deras varumärken och deras målgrupper. Vi kommer att satsa ännu mer på våra befintliga och nya digitala plattformar för att bli effektivare, bredare och samtidigt mer pricksäkra gällande träffen i målgruppen. Ett aktuellt exempel på detta är vår nystartade satsning på världens snart största idrottsrörelse E-sport.

Inom en nära framtid kommer vi ha nöjet att presentera ytterligare kanalnyheter.

We are all global citizens, connected by Metro.

Vem äger Metro?

AB Custos är investmentbolaget som bildades redan 1937 och satsar på nystartade, unga företag samt mer etablerade inriktade på förändring. Custos fokuserar på investeringar inom teknologi, media och telekom.

Custos - The art of seeing the unseen.
Läs mer om Custosgroup här.

Jobba hos oss

Metro Media House är i ständig tillväxt och vi är alltid på jakt efter talanger inom alla delar av företaget. Välkommen till en inspirerande, fartfylld, spännande och ständigt föränderlig miljö där dina karriärmöjligheter är oändliga. Vi tror på våra medarbetare och är lyhörda för nya idéer – förändring och utveckling är ju vår affärsidé. Vårt mål är att ett jobb på Metro ska vara mer än bara ett jobb – det är början på en spännande karriär.

Är du intresserad av att växa i en spännande och snabbt föränderlig miljö där du och dina trevliga kollegor dagligen ställs inför riktigt intressanta utmaningar? Bra, då skulle du säkert gilla att jobba med oss på Metro.

Skicka in ditt CV och ett personligt brev till info@metro.se. så hör vi av oss så fort som en lämplig tjänst dyker upp.
Vill du se vilka aktuella tjänster vi söker personal till just nu, gör ett besök på metrojobb.se