Metro bjuder på stort gratisprogram för skolor och allmänheten på Källkritikens dag 13 mars

Metro bjuder på stort gratisprogram för skolor och allmänheten på Källkritikens dag 13 mars

Trött på bluffar och påståenden som inte visade sig stämma? Historier som var för bra för att vara sanna, politisk propaganda, konstiga tävlingar eller viralsajter som inte går att lita på? Det finns små och väldigt stora konsekvenser av brist på källkritik. Lösningen? Bli bättre på att viralgranska!

Metro och Viralgranskaren bjuder in hela Sverige att fira Källkritikens dag 13 mars. Förutom att det är en nationell dag som alla kan uppmärksamma så har Viralgranskaren även ett program med gratis föreläsningar och panelsamtal.

Facebook kommer att finnas på plats och svara på frågor om hur man jobbar i Sverige. Frankrikes ambassadör David Cvach och den brittiska journalisten Maddy Savage är några av gästerna i ett panelsamtal om fördomar, romantiserade bilder och falska påståenden som sprids om Sverige utomlands. Jack Werner, en av grundarna till Viralgranskaren, har turnerat runt i Sverige med bejublade föreläsningar om spökhistorier och källkritik, och nu kommer han med den till Källkritikens dag i Stockholm. Metros viralgranskare, Åsa Larsson och Johan Wikén, berättar om sitt arbete och vad de upptäckt när de dagligen granskat den svenska fejkarenan. För tredje året i rad delar Viralgranskaren och Internetstiftelsen ut sitt gemensamma pris Det gyllene förstoringsglaset för enastående insatser för källkritiken på nätet.

Evenemanget startar kl 16 för skolor och kl 17.30 för allmänheten och hålls på ABF-huset i Stockholm. Anmälan på den här länken: https://kllkritikens-dag.confetti.events/

Metro Media House är i dag ett av Sveriges största och mest innovativa mediehus, med Sveriges överlägset största dagstidning, livsstilsplattformen MetroMode, jobbsökarsajten MetroJobb och Studentkortet, med över en halv miljon aktiva studenter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *